Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Silentum Mindfulness

het geven van mindfulness trainingen, tevens het verzorgen van stoelmassages op locatie
Bedrijfsgegevens
Wagenmaker 67
2761MB Zevenhuizen

Website: http://www.silentum.nl
Telefoonnummer: 0180634828

Contactpersoon
Naam: Mevr. D. ter Haar
Emailadres: info@silentum.nl
Telefoonnummer: 0180634828

Social Media
Facebook www.facebook.com/silentummindfulness
LinkedIn Danielle ter Haar

Bedrijfsactiviteiten
het geven van mindfulness trainingen, tevens het verzorgen van stoelmassages op locatie

Uitgebreide beschrijving

Mindfulness.      ----------   Aandachtig denken, leven, werken  --------------

 

U wilt een organisatie met mentaal en fysiek gezonde medewerkers. Steeds meer bedrijven en instellingen zetten mindfulness trainingen in om het ziekteverzuim onder medewerkers te verminderen en hun focus te vergroten. Silentum verzorgt deze mindfulness trainingen met kennis van zaken. De nadruk ligt op stressaanpak, omgaan met werkdruk, burn-out preventie en persoonlijke groei.

De trainer combineert oosterse meditatie- en yogatechnieken met westerse psychologie. Deelnemers leren bewuster om te gaan met de stroom van gedachten en lichaamssignalen. Ze krijgen meer aandacht voor het hier en nu. Hierdoor vermindert stress en ontstaat meer ruimte om nieuwe en betere keuzes te maken, adequater te reageren en zorgvuldiger te handelen. Medewerkers die een mindfulness training volgen, voelen zich energieker en vitaler.

Danielle ter Haar richtte Silentum op in 2007. Zij studeerde sociale psychologie en werkte in diverse grote ondernemingen. Sinds begin jaren negentig beoefent zij meditatietechnieken en bewustwordingsstrategieën. De opleiding tot trainer mindfulness volgde ze aan de Hogeschool Utrecht. Danielle en haar team gecertificeerde mindfulness docenten geven vakkundig en enthousiast workshops en trainingen in heel Nederland. Aansluiting bij de VMBN garandeert up-to-date certificering en bijscholing. Danielle is ook lid van de werkgroep Mindfulness voor Bedrijven.

Als organisatie kunt u Silentum inhuren voor een zesweekse training Mindful@work voor professionals met bijeenkomsten van een, anderhalf of twee uur. Elke bijeenkomst bestaat uit een theoretisch gedeelte, het aanleren van mindfulnesstechnieken en het uitwisselen van ervaringen en inzichten. De trainers gaan in op voorbeelden uit het dagelijkse leven en stimuleren een betere zelfzorg. De deelnemers krijgen een werkboek en een USB-stick met diverse meditatie- en andere aandachtgerichte oefeningen. Hiermee leren ze mindfulness dagelijks toepassen.

Wilt u liever een workshop of een drie-weekse versie van de training of een training op maat, dan kan dat ook. De kosten van een training zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, de hoeveelheid maatwerk en de locatie.

Verwachte resultaten op een rijtje:

Uw medewerkers

- Verzuimen minder

- Zijn mentaal weerbaarder en kunnen de werkdruk beter hanteren

- Werken meer geconcentrerrd en met aandacht

- Communiceren onderling beter

- Zijn productiever

- Nemen sneller en meer heldere beslissingen

- Vergroten hun creativiteit

- tonen meer persoonlijk leiderschap

- Werken in een betere sfeer.

De grondlegger van onze aandachttraining Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is Jon Kabat-Zinn. Hij startte 35 jaar geleden als hoogleraar geneeskunde in het academisch ziekenhuis van de Universiteit van Massachusetts dit ervaringsgerichte programma dat mensen leert omgaan met stress, pijn en tegenslag. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt vermindering van disfunctionele gedachten, afname van medische symptomen, meer acceptatie en geestelijk welzijn. Inmiddels wordt dit programma wereldwijd met veel succes toegepast binnen organisaties, de sportwereld en de gezondheidszorg.

Harvard University: 'Uit onze onderzoeksresultaten blijkt dat een kort mindfulness programma positieve effecten heeft op de hersenfunctie en het immuunsysteem.'

Naast mindfulness trainingen biedt Danielle ter Haar ook aan: het verzorgen van stoelmassages op locatie, zie www.tripleeffect.nl voor zowel eenmalig als structureel passend binnen goed werkgeverschap.

 Terug

Google Maps

Weergeven op kaart

Voor meer informatie zie de website. Ook biedt ik uw organisatie korting aan op een kennismakingsworkshop Mindful@work bij u op locatie. Silentum verzorgt deze workshop voor 6 - 10 deelnemers op een locatie in overleg. Danielle ter Haar zal u de achtergrond schetsen van deze training, de inhoud verhelderen, de resultaten toelichten en u door enkele korte oefeningen laten ervaren wat er wordt bedoeld met meer aanwezig zijn in het moment. Een mindfulnesstraining is een training in aandacht. Voluit heet de training Mindfulness Based Stress Reduction Program. Het is bewezen effectief als preventie bij burn-out en andere stress gerelateerde klachten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Silentum Mindfulness, Danielle ter Haar, 0180 634828; info@silentum.nl

Members en partners van Zuidplas Business Plaza

  • Ronald Bruinstroop Natuursteen
  • Zaleco
  • VA design
  • Allart verzekering
  • Ria Kaashoek
  • Alten
Profiteer van de voordelen als member van Zuidplas Business Plaza Meld u nu aan

Gemeente Zuidplas
Baasimmedia
Team Jos